luni, octombrie 30, 2006

Despre prieteni


"Prieten"...un cuvant aflat des pe buzele tuturor. Insa, in ce masura e doar un simplu cuvant sau dincolo de el stau ceasuri si nopti intregi in care ati stat de vorba, ati ras, ati plans, v-ati incurajat, v-ati certat pentru a face impacarea mai dulce?

Privesc in jurul meu si vad oameni avizi de "prieteni". Se zice c-am fi animale sociale, care nu pot trai solitar si avem nevoie de interactiune, avem nevoie de oameni: oameni care sa ne aprobe, oameni care sa ne asculte, sa ne certe, sa ne sfatuiasca, oameni care ne plac si oameni care ne sunt utili. Nu vi s-a-ntamplat niciodata sa aveti un "prieten" doar pentru ca "e bine" sa-l ai? Pentru ca in situatia data ti-e de folos? Stiu, prietenia ar trebui sa fie neconditionata. A, deci in cazul acesta omul nu ti-e prieten. Ti-e...amic? cunostinta? parghie?

Sunt o fire prietenoasa si sociabila. Iubesc oamenii. Cred in prietenie si cred cu tarie in oameni. Si voi continua sa cred in ei.

"...a lifetime's not too long to live as friends" (Michael W. Smith- "Friends")

5 comentarii:

Anonim spunea...

trebuie sa risti sa crezi.
increde-te in oameni, si ei iti vor arata de cat (de mult) sunt capabili

Oana Anca spunea...

Imi aduc aminte de un verset din Biblie care spune: "blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijineste pe un muritor".
Ii iubesc pe oameni, dar nu stiu cat pot sa imi pun increderea in ei. Oamenii dezamagesc...

RME spunea...

Oana, incerc sa intzeleg ce ar putea sa insemne increderea pe care nu ai in oameni shi nu reushesc. Potzi sa ne spui mai multe despre ce fel de incredere e vorba? Sunt mai de incredere lucrurile ori poate necuvantatoarele?

Oamenii dezamagesc in masura in care te ashteptzi de ceva care-i prea mult pentru ceea ce pot ei. Daca-i iubeshti nu se poate sa-i iertzi? :P

Oana Anca spunea...

RME...nu ti s-a intamplat niciodata sa crezi in oameni, sa ai asteptari asa cum spui si tu si sa te dezamageasca? Da, iubesc oamenii si da, iert. Nu o data, ci de saptezeci de ori cate sapte.
Asta nu inseamna ca nu am sa spun ce am de spus si cui am de spus, asta nu inseamna ca nu am sa plang cand ei ma fac sa plang, asta nu inseamna ca nu am sa spun adio cand e cazul :).
Si probabil, nu de putine ori, animalele sunt mai loiale decat oamenii. Ele nu musca pe la spate.

RME spunea...

Asha cum animalele nu mushca pe la spate asha shi unii oameni nu pot sa faca ori poate sa fie ceea ce ne dorim de la ei. Eu in general dau vina pe ashteptarile mele...