vineri, octombrie 17, 2008

Curiosity killed the cat

Exista intrebari incapatanate care, desi se stiu ignorate si bine indesate in sertarul ferecat din coltul intunecat, au curajul sa tipe, sa insiste, sa-ti sparga timpanul sufletului si-al curiozitatii si sa iasa la iveala. Si ti-e teama de intrebare; si ti-e teama de raspuns; si ti-e teama de reactii; si ti-e teama de tine insati.
Exista raspunsuri gata de dat, simple, bisilabice; raspunsuri constand intr-un cuvant pe care l-ai mai auzit si il auzi destul de des. Culmea, iti si apartine intr-un anume fel. E parte din tine si parte din al tau.
Exista raspunsuri care dor inexplicabil, irational; raspunsuri care impietresc si seaca lacrimi; raspunsuri care nasc intrebari incapatanate pe care le negi si le-ndesi in sertarul ferecat din coltul intunecat.
Exista raspunsuri rationale, care dor irational.
Exista cuvinte care nasc ganduri, temeri, comparatii, asocieri, "what if"-uri.
Exista intelegere, empatie, rabdare, dragoste.
Exista timp care le rezolva pe toate. Pana si tacerile inexplicabile. Pana si lacrimile pe care le plange o vineri de octombrie.

2 comentarii:

Marian Vişu spunea...

Stii ce ma bucura totusi dupa ce citesc acest post trist? Sa vad ca "exista intelegere, empatie, rabdare, dragoste"... Conteaza enorm!

Oana Anca spunea...

Intr-adevar, Marian. Conteaza mai mult decat reusim noi sa ne dam seama de cele mai multe ori. Pentru ca unele lucruri ni se pare ca le meritam din oficiu, ca-s ale noastre si ne apartin de drept. Si cand colo...numai cine lupta pentru ele le intelege cu adevarat valoarea si le stie pretui.