luni, octombrie 20, 2008

Nesomn de week-end

Cand nu ai somn, incerci sa te linistesti si sa adormi. Unii prefera o cana cu lapte si multa miere, un ceai de tei, o carte, o melodie...Unii numara oi, petale de margarete sau isi fac planuri pentru ziua, saptamana, anul, viata pe care o au in fata.

Cand nu ai somn si nu ai nici stare, incepi sa faci o suta de lucruri si te plictisesti dupa primele 10 secunde. Nu ai rabdare sa vizionezi pana la capat filmul usurel pe care ti l-ai pus, menit a-ti alunga gandurile; schimbi intre ele cartile primite cu cateva zile in urma si nu ai chef sa citesti mai mult de 2 paragrafe din niciuna; faci drumuri din camera in baie si din baie in bucatarie; deschizi de o suta de ori dulapul in cautarea tinutei potrivite pentru a doua zi, alegi 2-3-4 pana te plictisesti si decizi sa fii spontana a doua zi dimineata, sub presiunea timpului.

Cand nu ai somn si durerea te ucide, te uiti din minut in minut la ceas, asteptand sa se scurga odata cele 4 ore dupa care poti sa mai inghiti un calmant, acela care te linisteste mai nou o ora, maxim 2, si-apoi o iei de la capat. Nu stiu cum e sa nasti. Nu am avut pana acum experienta asta. Stiu insa ca week-end-ul asta as fi preferat sa aduc pe lume 3 copii. Nu cred ca travaliul iti ia mai mult de 3 nopti si 2 zile. Am simtit cum e sa-ti infigi degetele in perna si sa-ti vina sa urli, am simtit cum e sa simti broboane de gheata pe sira spinarii, am simtit cum e sa fii gata sa suporti orice numai sa se termine odata si am simtit minutele de calm si bine ca pe cea mai dulce eliberare si senzatie din cate poate trai un om de-a lungul vietii lui.

Da, stiu, e numai vina mea, asa ca sunt gata sa primesc si pietrele si ocarile. Ce mai conteaza ele dupa un week-end in care timpul si durerea m-au invins detasat...?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne, dar ce ai patit? m-ai speriat, nu gluma.

Oana Anca spunea...

O masea, Malina...atata tot :). Care mai are de asteptat pana joi. Sper sa reziste, sau sa rezist eu de fapt.