luni, decembrie 22, 2008

Agape, fileo, eros...

Pentru ca e perioada in care facem risipa de cuvinte mari; pentru ca rutina e la ea acasa in vietile noastre; pentru ca aparenta si esenta isi dau tot mai greu mana; pentru ca suntem snobi si in stradania de a fi reali suntem mai falsi ca niciodata.
Pentru ca mi-e dor de autentic, de simplu, de veridic. Pentru ca e ruga mea nu doar pentru aceste sarbatori, ci pentru intreaga-mi viata...Pentru ca-mi doresc nu doar sa pot sa le recit, ci sa le traiesc:

1 Corinteni 13:1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.
1 Corinteni 13:2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
1 Corinteni 13:3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.
1 Corinteni 13:4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
1 Corinteni 13:5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
1 Corinteni 13:6 nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,
1 Corinteni 13:7 acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.
1 Corinteni 13:8 Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.
1 Corinteni 13:9 Căci cunoaştem în parte, şi prorocim în parte;
1 Corinteni 13:10 dar când va veni ce este desăvârşit, acest "în parte" se va sfârşi.
1 Corinteni 13:11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.
1 Corinteni 13:12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.
1 Corinteni 13:13 Acum dar rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

6 comentarii:

Anonim spunea...

"Well, I'll be damned. Did I say you were good? Shit, you're a Rembrandt!"

Welcome back!

Oana Anca spunea...

"Remember, Red, hope is a good thing, maybe the best of things. And no good thing ever dies" :)

Anonim spunea...

Craciun fericit alaturi de cei dragi!

Oana Anca spunea...

Multumesc, Gabi. Un Craciun fericit iti doresc si tie.

Anonim spunea...

Toate fetele visătoare citează versetele astea din Biblie. Oare de ce nu citează şi unele de tipul următor. :)
"Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie." (Matei 10, 34)

Oana Anca spunea...

Pentru ca odata venita Sarbatoarea Nasterii, mi-am propus sa iubesc mai mult in loc sa gandesc sau sa fac rau semenilor mei, pentru ca mi-am propus sa fiu mai aproape de Dumnezeu, pentru ca imi doresc sa las orice falsitate pentru a fi reala, simpla si autentica.

Doar acestea mi-au fost motivele, nicidecum visarea cu ochii deschisi. Iar sabia...le-o las baietilor visatori :D