sâmbătă, mai 19, 2007

Intre un "Buna dimineata" si un "Buna seara"


Un fluierat prelung si masinaria greoaie se pune in miscare. Grabeste pasul si o ia la fuga in noapte prin campie, peste dealuri, munti si vai, oprindu-se doar pentru a-si mai trage sufletul in asezari cufundate-n tacere. Pun capul pe perna si dorm un somn intrerupt din cand in cand de acelasi fluierat prelung. Zorii aduc cu ele si ultima oprire: Buna dimineata, Bucuresti!

Doua zile si jumatate. Un week-end ceva mai lung care m-a facut mai bogata. Mai bogata in oameni si locuri. Am stat tolanita in iarba, cu picioarele-n Herastrau si cu ochii dupa cate un pescarus razlet; am lasat vantul sa-mi ciupeasca obrajii in timpul plimbarii cu vaporasul pe acelasi lac; am privit marea de oameni revarsandu-se grabiti pe usile metroului sau inghesuindu-se in magazinele de fite din Unirea; am impartit aceeasi masa cu necunoscuti pe terasa Laptariei lui Enache; am privit lumea de sus, de foarte de sus, de undeva de la etajul 15; am vazut o parte din "Filantropica"...Dar mai mult decat atat: am intalnit oameni frumosi, cu sufletul deschis, prieteni de care m-am atasat si carora le multumesc. Le multumesc pentru ca 3 in 2 fiind au acceptat sa se simta turisti prin Capitala alaturi de mine; le multumesc ca au un suflet frumos si sensibil reflectat in 2 ochi albastri; le multumesc pentru gazduire, hrana si prietenie neconditionata. Mi-ar fi placut sa fie mai multi; de data asta au fost 4.

Un fluierat prelung si masinaria greoaie se pune din nou in miscare. Strabate aceiasi munti, aceleasi dealuri si campii. De data asta le privesc pana cand apusul imi aduce...: Buna seara, Oradea! Ti-a fost dor de mine?

PS: Picioarele din fotografie...nu-s nici ale mele, nici ale celor cu care am batut Bucurestiul. Asta ca sa fie linistititi unii.

16 comentarii:

Unknown spunea...

Anca,
patru mi se pare un numar bun, sa stii, in privinta prietenilor. Ce e mult nu e bun, crede-ma! Buna dimineata, soare! :)

Oana Anca spunea...

De fapt au fost aproape 5, Oana :D. Iar regretu-i vizavi de o "doamna prea batrana sa se mai urneasca din casa la ore tarzii" ;-).

lumi spunea...

buna, oana. imi pare tare rau ca nu am fost in stare sa vin si eu la laptarie, dar sint convinsa ca vor mai exista ocazii. ma bucur ca ti-a placut bucurestiul.

Oana Anca spunea...

Datoare vanduta-mi esti, Lumi! :)

Anonim spunea...

:">

lumi spunea...

o sa ma revansez cu prima ocazie:-) ca sa arat ca nu sint chiar atit de batrina:-))

Oana Anca spunea...

Lumi, am pus ghilimelele aferente. Sa nu ma bati :D

lumi spunea...

nici prin gind nu-mi trece! de altfel, m-ai citat destul de corect:-))

Oana Anca spunea...

Telefonul fara fir inca functioneaza :).

lumi spunea...

hm... si are si un nume:-))

Oana Anca spunea...

Chiar si un nick name:D.

lumi spunea...

exact. f. simpatic, de altfel. vezi ca am intrat pe mess si te-am adaugat pe lista:-)

Oana Anca spunea...

Shhhhh...Da! Preluat legatura. Transmisia in studio ;-).

V.I. King spunea...

Sa-nteleg ca ai votat in capitala? :)

Oana Anca spunea...

Nu Gabi; excursia-n Buc a fost cu o saptamana inainte. Dar post-ul pe blog s-a nascut mai greu :D.

Marian Vişu spunea...

Cu intarziere, de cand n-am mai intrat pe bloguri, Doamne!,
iti multumesc ca ne-ai facut turisti prin Buc :).