duminică, martie 23, 2008

Si de pe blog se fura

"Nu ştiu pentru cine scriu, dar ştiu de ce scriu. Scriu ca să mă justific. În ochii cui? Am spus-o deja, dar înfrunt ridicolul de a mai spune-o o dată: în ochii copilului care am fost." (Octavian Paler- "Desertul pentru totdeauna")

Si eu scriu. Imi astern gandurile care ma napadesc, pentru a ma elibera. Da, o fac intr-un spatiu public, in care pot fi gasita, pot fi citita si deocamdata nu am pus nici un lacat, nici o conditie celor care pasesc aici. Ma bazam pe bunul simt al cititorilor mei si pe conduita lor morala elementara. Sunt citita de oameni dragi sau de necunoscuti. Unora le place si revin, altii pleaca. Insa de curand am descoperit ceva ce m-a enervat, desi intr-un fel era de asteptat: unii ma copiaza. Ma deranjeaza sa-mi gasesc textele pe alte site-uri, fara a mi se cere aprobarea, fara a se mentiona sursa lor. Se numeste plagiat, dragii mei. FURT, pentru cei ce pricep mai greu.

In concluzie: sunteti bineveniti prin gradina gandurilor mele, cititi, comentati, plecati sau reveniti. Alegerea e doar a voastra. Dar nu uitati sa intrati aici imbibati de bun simt, avand la-ndemana doar combinatii de taste care nu lezeaza si mai mult decat atat: nu luati cu voi ceva ce nu vi se cuvine; ganduri care nu va apartin. V-au placut? Vreti sa le folositi? Nici o problema! Si eu folosesc citate care exprima mai bine decat mine o stare. Ceea ce aveti de facut e foarte simplu: cereti-mi APROBAREA si apoi nu uitati sa precizati si sursa citatului vostru.

Sunt furioasa si astept o reactie!


Later edit:
aici e textul, cu header cu tot;
http://hi5.com/friend/profile/displayJournalDetail.do;
jsessionid=arnrq2I6_Hl7?ownerId=142616161&journalId=25248463
(doar asa am reusit sa pun adresa site-ului, rupand-o in doua, voi copiati si dati paste in continuare)

12 comentarii:

Anonim spunea...

Reactie: calm down! :) La urma urmei fiecare cu cat poate! Doar nu te astepti acuma la comentarii din partea cuiva care te'a copiat word by word! Si doar nu crezi ca asta va fi ultima incercare! We live in the country of the'copy-paste'..si, din pacate , nu numai pe bloguri!

Corina Rediş spunea...

:) asta e un compliment modern, a fi plagiat! Dar totusi, lamureste-ne... cine, unde, sa vedem si noi!

Oana Anca spunea...

E pacat ca nu ne dezvaluim propria personalitate si chiar si intr-o pagina de jurnal copiem gandurile altcuiva. Eu inteleg ca sunt tineri, ca nu si-au gasit propriul eu, ca la scoala copiaza referatele in loc sa si le gandeasca singuri, ca imita atitudini si comportamente, ca imita voci, dar....unde e bunul simt si banala intrebare: as putea sa...? Ca n-am dat nimanui in cap si sunt destul de umana. Zi tu teach, daca nu-s asa :P (iar te-am dibuit) :D

Cory...decat un trifoi galagios, mai bine o plagiatoare adolescenta, nu?:) Nu, multam, mi se apleaca de la complimente; eu sunt setata pe critici doar; constructive! :D Ti-am pus in post si linkul. Spuneti-i si voi parerea voastra, poate s-o trezi!

Corina Rediş spunea...

aammmm... nu merge! mai incearca o data

Corina Rediş spunea...

Mda, am gasit! Saracuta cu duhul, am piscat-o si eu putin!

RME spunea...

Din cate vad eu post-ul de care zici are link spre oanaanca.blogspot.com. Sa intzeleg ca nu era acolo din capul locului? :P

Oana Anca spunea...

Eu nu vad nici un link. Batranetea o fi de vina? Vad doar comentariul meu (care include linkul)si al Corinei.

lumi spunea...

e un link, in stinga sus. dar asta nu scuza gestul. toata mizanscena sugereaza ca e vorba de o creatie proprie, ceea ce nu e cazul... urit din partea ei.

Oana Anca spunea...

Da, acum am remarcat link-ul. Merci, Lumi. Da, ai dreptate in ceea ce spui. Nu sunt o aroganta care face scandal aiurea. Ma enerveaza lipsa de personalitate si dorinta unora de a parea ceea ce nu sunt. Si nu am de gand sa tolerez astfel de comportamente.
Mi-e sila de prostiile de genul asta. Si imi doresc corectitudine si moralitate. Macar in preajma-mi.

Liz spunea...

Iti inteleg supararea dar ar trebui sa fim constienti la ce ne expunem si ce se poate intampla scriind anonim pe un blog gratuit si public. Si asta e un rau micut. Gandeste-te la o carte publicata si vanduta cu poeziile tale in ea. Am vazut intamplandu-se... nu mie!(nu scriu atat de frumos incat sa invit la furt)
...aaa...nu am stiut ce sa fac cu linkul... nu a mers... dar n-are nimic... eu citesc originalul si imi place!

PAPICHULLOOO spunea...

Intr-o tara in care se fura si cainele din cotez ne miram ca se plagiaza? In tara asta aproape nimic nu este original.

Oana Anca spunea...

Liz, da, am mentionat si in post ca sunt constienta de faptul ca postand intr-un spatiu public ma expun si acestor riscuri. Asta insa nu scuza plagiatul si nici nu ma poate determina sa privesc calma toata situatia. M-am simtit datoare sa reactionez si sa "pleznesc" hotia.
Ma bucur ca-ti place ce citesti pe-aici. Si-mi pare bine ca va transmit si voua ceva. Asta ma face sa nu pun acces limitat.

Bogdan, nu tara e de vina. Aici vorbim de indivizi. Si eu fac parte din tara asta si tu si multi altii. Nu putem generaliza. Mi-e teribil de ciuda cand intalnesc astfel de oameni si ma doare sa vad ca sunt tineri. Sper sa vina si timpul in care se vor trezi si-si vor gasi propriul eu.