miercuri, mai 21, 2008

Decizia

"Caci dintre defectele mele, cel pe care-l detest cel mai mult este reflexul de a fi prea rezonabil. Tot ce e mediocru in viata mea se datoreaza prejudecatii ca e bine sa fii "intelept" in orice imprejurare. In fond, ce ne recomanda intelepciunea? Sa fim atenti, evitand riscurile, imprudentele si excesele. Sa facem totul "cu masura". Si tocmai aceasta "masura" o gasesc la originea tuturor regretelor mele , a pasiunilor ratate, a "nebuniilor" netraite. N-am avut inteligenta sau norocul de a pricepe la timp ca adevarata "masura" a vietii unui om nu se poate obtine decat prin "lipsa de masura", dorind "fara masura", indraznind "fara masura", iubind "fara masura". [...] mi-ar fi placut sa stiu mai demult ca intelepciunea e o virtute batranicioasa". (Octavian Paler in "Convorbiri cu Octavian Paler"- Daniel Cristea- Enache)

...sunt cuvintele care mi-au sarit in ochi la primul huruit al rotilor de fier si vreme de ore-ndelungate cat a durat calatoria mi-au acaparat gandurile. Eram in drum spre maine, un maine de care nu sunt in totalitate constienta, un maine pe care nu vreau sa-l disec si sa-l analizez, asa cum felu-mi de-a fi ma ispiteste sa o fac. Pur si simplu accept provocarea lui, mi-l doresc si sunt extrem de entuziasta. "Cu gura pana la urechi", am luat cea mai rapida decizie din viata mea. O decizie care va schimba multe.
Daca a fost o nebunie inteleapta o va demonstra doar timpul.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Bafta!

Corina Rediş spunea...

Cred ca tine de noi sa invatam din fiecare experienta. Pentru ca esecul este sinonim cu renuntarea, iar reusita- cu perseverenta!

Anonim spunea...

sa fie intr-un ceas bun!

Oana Anca spunea...

Koma, Zmeurica- multumesc frumos; sper si eu sa fie cea mai buna decizie si sa aiba doar urmari frumoase.

Cory, ai dreptate si totusi...ai parte de esecuri si atunci cand te incapatanezi sa lupti si nu renunti la timp. Reusita poate insemna si sa stii sa pui punct la timp si sa ai curajul unor noi inceputuri.

Marian Vişu spunea...

O sa fie bine...
Gura pana unde? :D

Oana Anca spunea...

Mrrrr...Restul intre 4 ochi :P Veeeeeeeeeery sooooooon :)

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Ma bucur pentru tine.Stiu ca iti doreai lucrul asta .Multa bafta ! Poate reusim sa ne si intalnim acum ca o sa ne desparta numai 60 km;).

Anonim spunea...

Anca, sa imi dai un semn de viata sa imi spui despre ce ii vorba :)Esti cumva mai aproape de mine si poate ne vedem?:D
... eu mai am pana in 20 iunie si apoi vom fi 4! ;)
Succes in ceea ce faci si vorbim pe email.

Anonim spunea...

o vorba inteleapta zice: sa-ti para rau de ce n-ai facut, nu de ce ai facut.

Well done!

Oana Anca spunea...

Anielle, neaparat! :) Merci de urare.

Corina, din pacate ma indepartez. De fapt depinde de unde privesti, ca doar Pamantu-i rotund; asa ca pe de alta parte ne apropiem. Nastere usoara si astept pozele promise cu Julia! Keep in touch!:)

Gabi, looong time no news from u :). Sa stii ca viata mi-a demonstrat ca e foarte adevarata zicala ta. Merci, sper sa fie cea mai buna decizie si sa-mi dea doar motive de multumire.

Liz spunea...

acum am recitit cuvintele cu alti ochi... frumos... va fi frumos tare ai sa vezi...cate ai de descoperit...cati ai de cunoscut...cate lucruri noi de facut... cate provocari noi...
gata...ca m-apuca invidia...

Oana Anca spunea...

Multumesc de incurajari, Liz :). De ce stiam eu ca tu esti din Bucuresti? Oricum, daca ajungi prin zona da un semn. Intri si tu in categoria "de cunoscut" :)

Liz spunea...

Cu gandul si sufletul sunt tot timpul in Bucuresti...si cateodata chiar si fizic...si mie mi se pare atat de rar...
Printre atatia oameni care urasc Bucurestiul... eu il iubesc... si culmea asta e printre primele lucruri care le afla o persoana despre mine :)
E un compliment imens categoria "de cunoscut".