luni, mai 04, 2009

Do you mean it? Prove it!

"Stop talking about love. Every asshole in the world says he loves somebody. It means nothing. It still doesn't mean anything. What you feel only matters to you. It's what you do to the people you say you love, that's what matters. It's the only thing that counts." (Stephen- "The Last Kiss").

...sunt vorbe care m-au pus pe ganduri si m-au facut sa reafirm: dragostea e forma suprema de egoism! Stiu ca suna socant. Dar contraziceti-ma! Iubesc si iubesti pentru starea de bine, pentru sentimentul de apartenenta, pentru fluturii din stomac, pentru ca suntem "animale sociale" si uram mai mult sau mai putin singuratatea. Iubim pentru ca simtim si e frumos. Am vazut unde duce lipsa de iubire. Am vazut si ce minuni face acest sentiment. Am vazut oameni metamorfozati, chipuri senine si zambete luand locul lacrimilor, a insingurarii si a sentimentului de inutilitate. Cu o singura conditie: sa existe acea chimie numita reciprocitate. Si ce poate fi mai frumos decat sa fii iubit? Iar asta se demonstreaza. Nu cred in parinti care-si pupa copiii doar cand acestia dorm. Nu cred in dragoste nemarturisita sau pasiuni ascunse. Nu cred in dragostea trambitata in gura mare, neinsotita de fapte.

Azi sunt pragmatica. Nu am inspiratie sau chef sa ma joc cu metaforele. In concluzie: iubesti? Nu conteaza ca e un el sau o ea, ca e mama, tata, fratele, sora sau copilul tau. Simti? Crezi ca-i pasa? Da, ii pasa teribil de mult. Cu o singura conditie: spune-i-o si demonstreaza-i-o. E simplu. Si vine in mod natural.

"Michael: I'm in love with your daughter Stephen, Maybe that doesn't mean anything to you but I'm standing here. You are her father, I am looking at you in the eyes and I'm telling you I will do anything in the world to get your daughter back.
Stephen: Really?
Michael: Really.
Stephen: Anything?
Michael: I'll do anything.
Stephen: People say that, they don't mean it.
Michael: But I mean it!
Stephen: Well it's very simple... do whatever it takes.
Michael: It's that simple?
Stephen: Yes... you can't fail if you don't give up."

4 comentarii:

Carmen spunea...

e chiar misto primul citat. si asa e, you gotta prove your love.

shmeny spunea...

da, dragostea vorbita e doar prin balade. prin fapte e caldura. si uneori trebuie insotita si de vorbe, asa, ca sa ne intre in fiinta prin mai multe simturi.

Anonim spunea...

Chiar frumos!
Urmaresc de cateva luni blogul asta...dar asta chiar m-a "atins".

Pacat ca nu tot timpul e atat de usor sa-ti demonstrezi iubirea.
Pacat!

Oana Anca spunea...

Carmen- tot filmul e pe tema asta; daca nu l-ai vazut, ti-l recomand. :)

Oana- Da, noi femeile le-am cam dori impletite; de fapt cred ca nici barbatilor nu le displace combinatia, chit c-o recunosc sau nu.

Anonim- multumesc de apreciere. Ai venit in perioada in care nu prea ma mai tin de blogarit, insa ma bucur ca ai gasit ceva ce ti-a placut. Cat despre dragoste, se poate demonstra chiar cu gesturi marunte; nu e nevoie de luna de pe cer...