joi, aprilie 26, 2007

Despre muzica

"Nu poti cunoaste un om decat dupa nivelul la care s-a ridicat muzica in sufletul lui. Dar cum nu ma intereseaza decat cei inundati de ea, ma dispensez de cunoasterea oamenilor.
Exista suflete muzicale care n-au educatie si cultura muzicala. Ceea ce inseamna ca ne nastem cu o suma de vibratii pe care le pun in valoare tristetile noastre. Purtam toata muzica pe care n-am auzit-o in decursul vietii, dar care zace pe strafundurile memoriei. Tot ce e muzical in noi este o chestie de amintire. Pe cand nu aveam nume, va fi trebuit sa auzim tot. Nu exista muzica fara amintirea paradisului si a caderii..." (Cioran, Lacrimi si Sfinti)

Un comentariu:

V.I. King spunea...

E greu de spus ce inseamna muzica de calitate. Ice a dezbatut cu ceva timp in urma subiectul asta, insa nu i-am impartasit pdv in totalitate, pt ca nu se poate defini, sau mai bine zis o definesti insa nu o poti identifica. Pt mine muzica de calitate este aia care te face sa dai ce ai mai bun in tine, care te face sa traiesti, care-ti umple ochii de lacrimi de fericire. Spre exemplu eu imi simt ochii plini de lacrimi la concertele lui Dan Grigore. Insa daca-l ascult pe banda, CD, etc, nu mai simt acelasi lucru.