duminică, decembrie 31, 2006

Ganduri de sfarsit de an

Cateva ore si inca un calendar s-a umplut si-i face loc urmatorului. Inca un final urmat de un nou inceput. Inca un timp in care ne uitam in urma si tragem linie, ne uitam inainte si planificam. Am impresia ca in ultima vreme timpul nu e deloc rabdator cu noi si se grabeste tot mai tare sa se scurga. Parca acum transformam 5-ul in 6 si deja 7-le e gata sa-l detroneze pe 6.

Ma gandesc la 2006 ca la anul in care am invatat poate cele mai multe lectii. A fost anul in care prin proba focului a fost testata adevarata valoare. A fost anul in care am invatat ca si atunci cand cazi te poti ridica si poti continua cu fruntea sus. Am invatat ca atunci cand i-a redat orbului vederea, Isus nu i-a deschis pur si simplu ochii, ci mai intai i-a pus tina pe ei.
Imi numar binecuvantarile si nu sunt putine. Ii numar pe cei pe care ii iubesc si nu-s putini. Ii numar pe cei care imi sunt alaturi si nu-s multi, da-s de calitate. Fie ei aproape sau mai departe. Nu voi insirui nume, prefer sa le pastrez pentru mine.
Dar va multumesc voua, cei ce faceti parte din familia mea, cele ce-mi sunteti (inca) colege si sper prietene, prieteni, amici, cunostinte, oameni care ma cunosc mai mult sau mai putin, oameni cu care am stat de vorba mai mult sau mai putin. Va multumesc pentru iubire, respect, incurajari, imbratisari, lacrimi, urari, va multumesc ca prin voi ma cunosc mai bine si Il cunosc mai bine.

Iar pentru anul care vine imi doresc liniste in suflet, raspunsuri la intrebari, usi deschise si Oameni langa mine. Imi doresc sa primesc doar ceea ce imi lipseste cu adevarat; nu vreau sa fac risipa de oameni, de sentimente, de lucruri, de vise, de impliniri. Nu imi doresc nici mai mult, nici mai putin.
Imi doresc sa fiu mai sensibila fata de cei din jurul meu, imi doresc sa am dragoste multa de daruit, respect si apreciere. Imi doresc sa fiu mai putin incapatanata si mult mai maleabila. Imi doresc sa pot darui mai mult si sa stiu aprecia mult mai mult ceea ce primesc. Imi doresc sa ascult mai mult decat vorbesc si sa actionez mai mult.
De atatea ori ne e usor sa discutam, sa tragem concluzii, sa judecam si sa teoretizam pe diverse teme si cand vine examenul punerii in aplicare ramanem cu totii corigenti.
Inchei cu un filmulet, preluat de la Andrei, indemnandu-va din nou la meditatie.
Ma bucur ca sunt un om bogat!
La multi ani si un 2007 cu multa intelepciune tuturor!

7 comentarii:

Anonim spunea...

La mulţi ani şi un an nou fericit!

Cît despre „De atatea ori ne e usor sa discutam, sa tragem concluzii, sa judecam si sa teoretizam pe diverse teme si cand vine examenul punerii in aplicare ramanem cu totii corigenti” sper să reuşim toţi să trecem examenul.

V.I. King spunea...

Acum cand toata lumea a tras linie si a facut bilantul pe 2006, gasesc in sfarsit o persoana care priveste spre viitor, asa cum ar fi fost normal pentru noi toti.
Un bun exemplu de gandire pozitiva. Felicitari si tine-o tot asa!

Oana Anca spunea...

Va multumesc pentru urari si aprecieri.
Sper, Paul ca incetul cu incetul sa invatam sa si aplicam noi insine ceea ce pretindem de la altii si stim teoretiza atat de bine.
Gabi, orice sfarsit precede un inceput. Mi se pare normal ca dupa ce pun punct sa abordez alineatul cu litera mare :).
La multi ani tuturor!

CRISTI ROMAN spunea...

La Multi Ani si sper sa ai parte de tot ce iti doresti. Eu, personal, ma bucur ca poate si prin mine s-au creat niste legaturi intre noi, cei care comentam aici, in 2006.

ice4you® spunea...

La Multi Ani Oana, La Multi Ani Anca ! ;)
Si voua, toate urarile de bine, sanatate si bucurii !

P.S. Am adaugat un link direct la blog-ul tau, pe blog-ul meu la linkuri favorite. Merita acest link, ptr ca gandurile tale sunt ale unui copil sensibil ;)
Welcome in the Ice World !

Oana Anca spunea...

Merci, Ice. Nu esti primul care imi atribuie dubla personalitate :)
Merci si pt link, iar partea cu "copil sensibil" o iau ca pe un compliment! :D

Anonim spunea...

poate ca toti ar trebui sa multumim pentru anii ce au trecut, chiar daca la momentul respectiv nu ni s-a parut ca am avut asa de multe. la multi ani oana anca. si tuturor