vineri, decembrie 29, 2006

Tacere de Craciun


Da, am tacut zilele astea si a fost asa bine! Din cand in cand e bine sa taci, pentru a-ti asculta gandurile, pentru a medita si pentru a sta de vorba doar cu tine insuti/insati.

De Craciunul asta am vrut sa am un timp linistit, calm, fara sa ma agit. Am vrut sa ma rup de toata forfota din jurul meu si sa sarbatoresc Nasterea cu sufletul, nu cu trupul. M-a ajutat si internetul, care mi-a facut figuri si in consecinta am ales a nu face nimic pentru a-l repara pana dupa trecerea Craciunului.
Cred ca am avut parte de cea mai linistita sarbatoare din ultimii ani, inconjurata doar de oamenii care ma iubesc si la care tin cel mai mult. Cu multa pace in suflet, cu multa caldura; a fost un timp de meditatie, de rugaciune si de multumiri. Asta pentru ca binecuvantarile sunt nenumarate si chiar si atunci cand ploua, curcubeul iti aminteste de o fagaduinta.

Am avut timp sa ma gandesc la mine si la deciziile pe care le voi lua, am analizat multe lucruri din viata mea, am tras concluzii. Dar poate mai mult decat orice, m-am gandit la ce inseamna Craciunul pentru mine si am privit putin si-n jurul meu. M-a revoltat sa vad dezmatul unora care abia asteapta un motiv pentru a-si da in petec si a face excese, lucruri care nu au absolut nimic de-a face cu o sarbatoare sfanta. Si nu doar atat, au facut si parada si au strigat-o in gura mare. M-a intristat sa vad atata superficialitate, atata lipsa de elementar bun simt. Si din pacate e un mod de manifestare si gandire tot mai mult incetatenit si tot mai mult preluat si perpetuat. A disparut tot ceea ce inseamna profunzime si valoare adevarata.

Corina, sora mea, lanseaza o provocare pe blog-ul ei. Eu va invit sa o cititi, sa cugetati si sa dati un raspuns, fie el si numai in sinea voastra.
Sarbatori cu-ntelepciune in continuare!

12 comentarii:

Anonim spunea...

Ma bucur ca ai avut parte de un astfel de Craciun! Probabil ca si Craciunul nostru a fost similar cu al tau. :)
Cealalta Corina :D are perfecta dreptate... Cori a pus punctul pe "i"...sincer, nu suport mosii si niciodata nu mi-au placut.

Insanatosire grabnica!

Oana Anca spunea...

Merci, Corina. Va doresc si tie si lui Trevin sa scapati de raceala cat mai repede si poate ne mai "intalnim" online anul asta.

CRISTI ROMAN spunea...

cum va simtiti, voi, surorilor, sa fiti departe una de cealalta?

Corina Rediş spunea...

Cateodata chiar imi prinde bine aceasta "gura de aer" :) Eu mai am un semestru de facultate in Oradea, asa ca ne vedem destul de des ;) in afara vacantelor. Din vara incepe adevarata distractie :))

Corina Rediş spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
V.I. King spunea...

Cristi,
Daca vrei iti povestesc eu cum e sa fiu departe de fratele meu. El e navigator, si el e plecat jumatate de an de acasa. E ca un facut de la o vreme: cand vin eu pleaca el si cand plec eu vine el, abia daca ne mai vedem o zi-doua.
De exemplu acum 10 zile cand am plecat, era intr-o miercuri. Iar el a venit a doua zi, joi. Insa sa stii ca despartirile astea ne fac mai uniti. De la o anumita varsta apar multe dispute intre frati si se strica multe familii din cauza asta, nu si la noi. Mai am putin si fac 40 de ani, avem fiecare familiile noastre si un dor teribil unul fata de celalalt. Sper ca si Corina si Oana sunt la fel.

Oana Anca spunea...

Cristi, asa cum spunea si Corina, suntem destul de mult impreuna, dat fiind faptul ca in timpul saptamanii e aici in Oradea si abia in week-end merge la sotul ei in Arad. Asa ca cel lipsit de prezenta ei e Filip :).

Si la o adica, Oradea-Arad nu e cine stie ce distanta; sunt 120 de km care se fac intr-o ora jumate cu masina si 3 cu personalul :D. Prietenii stiu de ce! :)

Daca ajung eu la Bucuresti si ea prin cine stie ce tari straine, atunci vom fi departe. Fizic.

CRISTI ROMAN spunea...

a, ok, nu stiu cum am tras eu concluzia ca e plecata afara. sorry.

Anonim spunea...

Anca, cred ca l-am indus in eroare pe prietenul tau, Cristian :)
Suntem 2 Corine care scriem pe blog - "Corinne" (sora) si "Corina" (prietena) :)

Oana Anca spunea...

Corina nu cred, sunt sigura ca l-am ametit. Dar i-am explicat apoi cum sta treaba si a inteles. Se mai intampla. :)
Si cand te gandesti ca nu-i un nume asa de des intalnit, Corina. La el pe blog are plin de Oane, asa ca...:))

V.I. King spunea...

La Multi Ani! de la primul blogger roman ce a aderat la UE. :)

Oana Anca spunea...

La multi ani, Gabi si sa speram sa fie de bun augur aceasta aderare. Multa sanatate si sa te intorci cu bine acasa!