miercuri, septembrie 06, 2006

"Eu le stiu pe toate!"

Ma enerveaza multe; ba chiar ma revolta. Incepand cu lucrarile de pe pietonal, care numai nu se mai termina si te forteaza sa te faci de noroi pana in gat cand da o ploicica de vara, continuind cu lenea si prostia unora, cu nesimtirea si egoismul altora si daaaaa, terminand cu starea de dezinteres si plictiseala a oamenilor.
Nu de putine ori am discutat cu diverse persoane, oameni de afaceri, jurnalisti, etc despre comoditatea bihoreanului, despre lipsa lui de interes si dorinta vizavi de informatie, cunoastere. Vrei sa ii ajuti si nu se lasa ajutati. Vrei sa ii inveti si nu ii intereseaza. De fapt, nici nu constientizeaza nevoia in sensul asta. "Eu le stiu pe toate!" e deviza lui. Dar ca om de afaceri e mai mult decat mediocru. Nu are principii, nu are scrupule, nu are educatie. Nu il intereseaza ca "one man show" nu e deloc profitabil, ca face de toate si nimic. E zgarcit. De ce sa isi angajeze pe cineva? De ce sa apeleze la un consultant? De ce sa participe la un curs? N-are nevoie, pentru ca el le stie pe toate.
De plans? Daaa, se plange si nu il mai poti opri. E de vina guvernul, parlamentul, primaria, OPC-ul, Garda Financiara, toti sunt de vina! El e un biet om care vrea sa munceasca si altii nu il lasa. Era sa uit: unul care le stie pe toate!

Niciun comentariu: