marți, noiembrie 07, 2006

Nu am CHEF azi...n-am CHEF de nimic!

Comoditatea caracterizeaza tot mai multi reprezentanti ai speciei umane in ultima perioada. Cuvantul "chef" e la ordinea zilei si e cel ce determina actiunile sau lipsa lor, comunicarea si tot ceea ce tine de relationarea cu ceilalti indivizi. "Nu am chef sa-mi deschid gura sa salut", "nu am chef sa fac aia", "nu am chef de tine". "Fac doar ce si cand am chef".
Rasfat? Proasta crestere? Ignoranta? Lipsa educatiei? A, nu, scolile si diplomele nu tin loc de bun simt si cei 7 ani de acasa. Nici banii, nici pozitia sociala. Parerea mea. Cine crede altceva, sa ma contrazica.

8 comentarii:

Anonim spunea...

La lista ta eu as adauga LENEVIA! :)Spun asta cu rusine, pt ca de multe ori eu insumi "nu am chef de nimic" nu pt ca as avea ceva, ci pur si simplu din lenevie. :)Pe de alta parte, cand "nu am chef de cineva", general vorbind cred ca ai un resentiment sau altceva fata de persoana respectiva... ;)

Oana Anca spunea...

Stii Corina ca sunt oameni care iti spun verde-n fata: "nu am chef de tine!" si asta fara a avea resentimente sau ceva cu tine? Pur si simplu nu au chef de "socializare", sunt ocupati cu altceva si nu au chef de politeturi gratuite. In plus, probabil nu ii folosesti in momentul ala, ca na...fiecare isi are interesele lui.

Mai nou si eu am un status pe messenger care zice ceva de genul asta :D.

Cat priveste lenea sau comoditatea, toti o avem intr-o mai mica sau mai mare masura, depinde de perioada prin care traversam, dar sunt unii pt care asta e un mod de viata. Si il mai si ridica la rang de virtute, laudandu-se cu asta.
Tu cred ca experimentezi chestiile astea zilnic, traind in mijlocul americanilor, care prin tot ceea ce fac incearca sa isi creeze o viata cat mai comoda, in care sa faca eforturi cat mai mici sau deloc. Pe mine m-a uimit sa vad mail box-urile puse in asa fel incat sa isi ia corespondenta direct din masina, ce sa mai coboare!? Si exemple de genul asta ar mai fi. Si la americani si la romani.

Si totusi, cand lipseste elementarul "buna ziua" sau "la revedere" e chestie de educatie.

Anonim spunea...

...de acord... dar se poate face ceva pt a fi mai bine?? Indiferenta si "desocializarea" de care vorbesti este deja la ordinea zilei; e trist, chiar f. trist!
Americanii isi dau politeturi gratuite (cum le numesti tu), dar care e diferenta intre a nu discuta deloc sau a schimba cateva vorbe cu vecinul care stii ca vorbeste cu tine doar din politete? Probabil ca ai spune ca e vorba de cei 7 ani de-acasa!! si probabil ca asa si este! :)

Oana Anca spunea...

Ce-i de facut? Pai...eu cred ca tot ce pot face este sa ma educ pe mine insami in sensul asta si sa stiu sa imi educ copiii pe viitor. In rest...pot eu da din gura, ca cine nu are "chef", tot nu ma asculta. :)

Anonim spunea...

Si inca ceva... referitor la cutiile postale puse in asa fel incat sa iti poti lua corespondenta direct din masina, motivul oficial (ca sa nu il numesc scuza) ar fi: folosirea timpului in mod productiv si eficient atat a postasului cat si a locatarului...avand in vedere ca postasul isi infaptuieste slujba cu masina si nici dansul nu trebuie sa coboare din auto pt a pune corespondenta in cutiile postale. :)

Oana Anca spunea...

Cool! Nu conteaza ca devine obez, atata timp cat da dovada de un foarte bun time management :D.

(Ma bate Trevin ca m-am luat de americani? :D)

Anonim spunea...

tu te-ai gasit sa vb de chef, cu statusul tau?! mai bine taceai.....
si despre comoditate.... ce sa zic?.... trebuie sa strig la tine de 10 ori ca sa te ridici din fata calculatorului!!!!

Oana Anca spunea...

Ea e Dana, colega mea :P